Nr. 1

Cotter är en onlinetjänst för laserskärning

Det betyder att du snabbt och enkelt kan beräkna pris och beställa laserskärning online direkt på Cotter.se. Det enda du behöver är en vektorfil. 

 

Nr. 2

Filformat och storlekar

Du kan ladda up följande filformat: pdf, ai, svg, dxf og dwg.

Din fil måste innehålla vektorbaserad grafik. Bilder och textdokument kan tyvärr inte användas. 

Behöver du hjälp med att förbereda din fil kan använda dig av någon av våra guider som tydligt förklarar hur du går tillväga. Du hittar vår guide för Illustrator här samt vår guide för gratisprogrammet Inkscape här.

Våra standardstorlekar är A4, A2 och A1. Kan du hålla din ritning inom dessa storlekar har du många olika möjligheter med våra material. Vi erbjuder även utvalda material i större storlekar än A1. Läs mer under material.

 

Nr. 3

Vi beräknar priset exakt varje gång!

När du har laddat upp din fil beräknar vårt system hur lång tid det tar att skära ut din ritning. Det totala priset för din laserskärning baseras sedan på skärtid, pris för material samt eventuella tillval så som dubbelhäftande tejp. Priset beräknas sedan på några sekunder i vårt system och visas direkt i webbläsaren innan du beställer.

 

Nr. 4

Vi tillverkar som standard din beställning inom tre vardagar, men vi kan också göra det snabbare…

När du bestället laserskärning visa Cotter har du möjlighet att välja tre olika produktionstider:

 

 

produktionstid grafik

 

TÄNK PÅ!

Alla beställningar kan inte beställas med “Fast lane” eller “Express”. Som utgångspunkt kan alla beställningar i storlekarna A4, A2 och A1 beställas som standard-, express- och fast lane-leverans. Vi kan inte garantera leveranstid samma dag för större storlekar.

 

Nr. 5

Vi skär i över 50 olika material

På Cotter har vi många spännande material på lager, från akryl och wellpapp till metall. Vi har materialen på vårt lager så det enda du behöver är dina filer. Du kan se våra material här.

 

Nr. 6

Vi levererar oftast skivan med med materialrester

När du beställer hos oss äger du hela skivan. Det innebär att materialpriset är det samma oavsett om du beställer ett litet objekt eller om du fyller ut hela skivan med din ritning. Systemet kommer alltid försöka hitta den minsta möjliga arbetsytan till din ritning.

Vid beställningar av A4, A2 eller A1, tejpar vi fast dina objekt på skivan och paketerar det åt dig. Allt fästs som du har ritat det och du bestämmer själv vad du vill använda.

För beställningar där skivan är större än storlek A1, samt beställning av metall, paketerar och skickar vi enbart dina objekt och återvinner övriga rester av skivan. Skriv till oss i kommentarsfältet om du önskar behålla materialresterna när du beställer.*

*Gäller inte metall.