Chroma puder akryl

Green Cast Chroma är en stöpt akryl tillverkad av 100% återvunnet plast. Skivan har en matt (fram) och en blank sida (bak).

Mindre färgskillnader kan förekomma från batch till batch.

Fakta

Teknisk beteckning: Polymethylmethacrylat (PMMA).
Färg kod 8269

Vikt: 1,19 g/cm3

Tolerans: +/- 15%
 
 

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
3 mm 94 SEK 342 SEK 621 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

På förfrågan

Tjocklek 2000×1200
3 mm 2803 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Bra att veta

Våra akrylskivor har som utgångspunkt en skyddande film på bägge sidor som hjälper till att förhindra brännmärken. Den får sitta på under laserskärning, men ska materialet flatgraveras tas folien bort på den sida som ska graveras.

Den matta sidan av skivan är framsidan, vill du ha dina varor skurna med den blanka sidan uppåt (baksidan) kan du notera detta i kommentarsfältet när du lägger din beställning. Observera att det kan finnas mindre defekter på baksidan av plattan.

Skivor är gjorda i 3mm tjocklek och finns i färgerna turkos (8277), grön (8276), rosa (8273), lila (8272), ljusrosa (8270) och puder (8269).

Linje- och rastergravering

Chroma akryl kan både linje- och rastergraveras. När akryl graveras blir ytan matt och vit. Vid rastergravering graverar lasern väldigt täta linjer i materialet. Vid linjegravering ritas ett tunt streck på ca 0,2 mm på materialets yta.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Laserskärning

Ovansida – Inga brännmärken. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt. Framstår som ren och skarp. Vid rastergravering tas folien bort innan vi laserskär objektet. Det finns en matt avlagring av röken från laserskärningen.

Kanter – Inga brännmärken. Framstår som skarpa och är i samma färg som själva materialet.

Undersida – Inga brännmärken. Framstår som ren och skarp. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt.

Efterbehandling

Akryl kan vid uppvärmning böjas till exempelvis gångjärn. Då uppnås det bästa resultatet med en mall att böja efter (i exempelvis MDF) och en hårtork eller liknande för att värma upp materialet först.

Det går att skriva med whiteboard- eller tuschpenna på akryl, och materialet tål rengöring med vatten och tvål. Kontaktlim eller epoxy kan användas om akrylen ska monteras med annat material.

Använd inte lim eller rengöringsmedel som innehåller alkohol eller lösningsmedel