Svart akryl, extruderad

Svart akryl, XT (extruderad) med två blanka sidor. Går också att få GS-kvalitet (stöpt).

 

Fakta

Teknisk beteckning: Polymethylmethacrylat (PMMA) Black 9H01/9N870
Vikt: 1,18 g/cm3
Tolerans: +/- 10% (XT)

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
3 mm  57 SEK  163 SEK 297 SEK
5 mm 75 SEK 270 SEK 489 SEK kr
10 mm 149 SEK 536 SEK 973 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms

Leverans från 1–5 dagar.

Tjocklek 200×100
3 mm 808 SEK
5 mm 1335 SEK
10 mm 2655 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Våra akrylskivor har som utgångspunkt en skyddande film på bägge sidor som hjälper till att förhindra brännmärken. Den får sitta på under laserskärning, men ska materialet flatgraveras tas folien bort på den sida som ska graveras. Både fram- och baksida är matt.

Linje- och rastergravering

Svart akryl kan både linje- och rastergraveras. När akryl graveras blir ytan matt och vit. Vid rastergravering graverar lasern väldigt täta linjer i materialet. Vid linjegravering ritas ett tunt streck på ca 0,2 mm på materialets yta. Kontrasten blir störst i stöpt (GS) akryl.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Laserskärning

Ovansida – Inga brännmärken. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt. Framstår som ren och skarp. Vid rastergravering tas folien bort innan vi laserskär objektet. Det finns en matt avlagring av röken från laserskärningen.

Kanter – Inga brännmärken. Framstår som skarpa och är i samma färg som själva materialet.

Undersida – Inga brännmärken. Framstår som ren och skarp. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt.

Efterbehandling

Akryl kan vid uppvärmning böjas till exempelvis gångjärn. Då uppnås det bästa resultatet med en mall att böja efter (i exempelvis MDF) och en hårtork eller liknande för att värma upp materialet först. Det går att skriva med whiteboard- eller tuschpenna på akryl, och materialet tål rengöring med vatten och tvål. Kontaktlim eller epoxy kan användas om akrylen ska monteras med annat material.