• led_acrylic_a
  • led_acrylic_b
  • led_acrylic_c
  • led_acrylic_d

LED-akryl

Denna LED-akryl passar särskilt bra till LED-belysning då den fördelar ljuset jämnt från ljuskällan. Den är tänkt att ha som bakgrundsbelysning.

Fakta

Teknisk beteckning: Polymethylmethacrylat (PMMA). LED WH14
Vikt: 1,18 g/cm3
Tolerans: +/- 5%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
3 mm 64 SEK 233 SEK 423 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är i SEK inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar.

Tjocklek 200×100
3 mm 1155 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är i SEK inkl. moms.


Bra att veta

Akryl används ofta för skyltning, smycken, rutor, skärmar, luckor, möbler och akvarier.

Våra akrylskivor har som utgångspunkt en skyddande film på bägge sidor som hjälper till att förhindra brännmärken. Den får sitta på under laserskärning, men ska materialet flatgraveras tas folien bort på den sida som ska graveras.

Linje- och rastergravering

Rastergravering av akryl ger en matt, vit yta då lasern graverar täta linjer i materialet. Kontrasten är störst i gjuten akryl. Vid linjegravering ritas en tunn linje på cirka 0,2 mm.

Laserskärning

Ovansida – Inga brännmärken. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt. Framstår som ren och skarp. Vid rastergravering tas folien bort innan vi laserskär objektet. Det finns en matt avlagring av röken från laserskärningen.

Kanter – Inga brännmärken. Framstår som skarpa och är i samma färg som själva materialet. Insidan av skarpa hörnor samt rundade kanter får en mörk färg från lasern. Detta kan tas bort med lätt slipning.

Undersida – Inga brännmärken. Framstår som ren och skarp. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt.

Efterbehandling

Akryl kan vid uppvärmning böjas till exempelvis gångjärn. Då uppnås det bästa resultatet med en mall att böja efter (i exempelvis MDF) och en hårtork eller liknande för att värma upp materialet först. Det går att skriva med whiteboard- eller tuschpenna på akryl. Akryl tål rengöring med vatten och tvål. Kontaktlim eller epoxy kan användas om materialet ska monteras med annat material.