• veenered_mdf_oak_a
  • veenered_mdf_oak_b

MDF med ekfaner

Fanerad MDF av ljus ek består av en kärna av vanlig MDF med ett pålimmat lager ljus ekfaner på bägge sidor.


 

Fakta

Teknisk beteckning: Veenered MDF, natural oak
Vikt: 0,75 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
6 mm 85 SEK 305 SEK 510 SEK
13 mm 99 SEK 358 SEK 598 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244×122
6 mm 1629 SEK
13 mm 1913 SEK
16 mm 2031 SEK
19 mm 2161 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser cirka är inkl. moms. Den dagliga växelkursen på SEK kan påverka priset.


Bra att veta

MDF är en särskild trätyp som tillverkas av rester från träindustrin, och som sedan blandas med lim. Det är ett formstabilt material som är enkelt att arbeta med. Denna MDF har ett pålimmat lager ljus ekfaner på bägge sidor.

MDF används ofta till modeller och prototyper, och MDF med ekfaner passar inte för utomhusbruk eller i fuktiga miljöer utan efterbehandling. Precis som vanlig MDF, är MDF med ekfaner enkel att slipa och bearbeta.

Linje- och rastergravering

Materialet kan både linje- och rastergraveras. Materialet får en mörkare nyans där det graveras. Ju kraftigare gravyr, desto mörkare färg. Gravyrens färg kan variera från skiva till skiva, vilket även gäller träets färg.

Vid kraftig linje- och rastergravering kan det förekomma missfärgning omkring det graverade. Särskilt vid rastergravering. Detta är dock lätt att ta bort genom att slipa.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Åderriktning på trä

Om du föredrar en viss åderriktning i träet och i din design får du väldigt gärna berätta det för oss genom att göra en pil i din fil som visar hur vi ska vända skivan. Berätta gärna i kommentarsfältet när du beställer ifall du har särskilda preferenser.

Endast möjligt för A-storlekarna.

Undvik brännmärken

Väljer du till skyddsfolie på ovan- och undersidan av skivan när du beställer, kan du undvika de värsta sot- och brännmärkena från lasern.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Vi kan dock förhindra det genom att lägga på en skyddsfolie innan laserskärning. Det kan du välja till när du beställer.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning.

Undersida – Vi lägger en skyddsfolie på undersidan som standard innan laserskärningen. Därför finns det inte några synliga märken på undersidan. Dock kan rök tränga in under folien, men detta tas enkelt bort med en trasa. Det finns även en möjlighet att välja dubbelhäftande tejp om utskärningen ska monteras på en vägg eller liknande.

Efterbehandling

MDF med ekfaner kan målas precis som vanlig MDF, men oftast behålls den obehandlad, oljad eller lackad för att skydda ytan.