• waterproof_mdf_b
  • waterproof_mdf_c
  • waterproof_mdf_d

Vattenfast MDF

MDF är en särskild trätyp som tillverkas av rester från träindustrin som sedan blandas med lim. MDF är formstarkt och enkelt att arbeta med. Precis som vanlig MDF är vattenfast MDF enkel att slipa och bearbeta. Vattenfast MDF passar även för utomhusbruk samt i fuktiga miljöer.

Fakta

Teknisk beteckning: Medium-density fibreboard
Vikt: 0,75 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
6 mm 195 SEK 330 SEK 500 SEK
12 mm 260 SEK 485 SEK 740 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244×122 275×122
6 mm 1375 SEK
9 mm 1025 SEK
12 mm 1225 SEK
15 mm 1445 SEK
18 mm 1675 SEK
22 mm 2110 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Materialet används ofta till mallar, tester och prototyper, modeller, rekvisita, möbler, smycken och displayer.

Då MDF är en sammansatt produkt kan färgen variera mellan olika skivor.

Linje- och rastergravering

Det går att utföra både linje- och rastergravering i MDF. Materialet får en mörkare ton där det är graverat. Det går dock bara att rastergravera i A-storlekarna.

Undvik brännmärken

Väljer du till skyddsfolie på ovan- och undersidan av skivan när du beställer, kan du undvika de värsta sot- och brännmärkena från lasern. Det går dock inte vid rastergravering.

 

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Vi kan dock förhindra det genom att lägga på en skyddsfolie innan laserskärning. Det kan du välja till när du beställer.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning. Ju tjockare MDF, desto mörkare kanter.

Undersida – Det kommer att finnas avfärgning på undersidan efter laserskärningen. Vanligtvis i form av ett hexagonmönster efter underlaget som den skärs på. Skyddsfolie kan dock förhindra det mesta av det här och går bra att välja till vid beställning. Du kan även välja till dubbelsidig tejp som gör det möjligt att sätta upp designen på väggen utan att behöva använda skruvar.

Efterbehandling

Vattenfast MDF kan målas, oljas eller lackeras för att skydda ytan och kanterna.