• white_acrylic_a
  • white_acrylic_b

Vit akryl

Vit akryl med två blanka sidor.  Vi har både extruderad och stöpt kvalitet.

Fakta

Teknisk beteckning: Polymethylmethacrylat (PMMA) Hvid WH01/WN297
Vikt: 1,18 g/cm3
Tolerans: +/- 5% (extruderad), +/- 15% (stöpt)

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
3 mm 60 kr 180 kr 300 kr
5 mm 81 kr 240 kr 390 kr
10 mm (støbt) 150 kr 420 kr 750 kr


Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms

Leverans från 1–5 dagar.

Tjocklek 200×100
3 mm 750 kr
5 mm 1200 kr
10 mm (støbt) 2400 kr


Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Våra akrylskivor har som utgångspunkt en skyddande film på bägge sidor som hjälper till att förhindra brännmärken. Den får sitta på under laserskärning, men ska materialet flatgraveras tas folien bort på den sida som ska graveras.

Linje- och rastergravering

Vit akryl kan både linje- och rastergraveras. När akryl graveras blir ytan matt och vit. Vid rastergravering graverar lasern väldigt täta linjer i materialet. Vid linjegravering ritas ett tunt streck på ca 0,2 mm på materialets yta. Kontrasten blir störst i stöpt (GS) akryl.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Laserskärning

Ovansida – Inga brännmärken. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt. Framstår som ren och skarp. Vid rastergravering tas folien bort innan vi laserskär objektet. Det finns en matt avlagring av röken från laserskärningen.

Kanter – Inga brännmärken. Framstår som skarpa och är i samma färg som själva materialet. Insidan av skarpa hörnor samt rundade kanter får en mörk färg från lasern. Detta kan tas bort med lätt slipning.

Undersida – Inga brännmärken. Framstår som ren och skarp. Vi sätter dit en skyddsfolie på som ska tas bort när du får ditt färdiga designobjekt.

Efterbehandling

Akryl kan vid uppvärmning böjas till exempelvis gångjärn. Då uppnås det bästa resultatet med en mall att böja efter (i exempelvis MDF) och en hårtork eller liknande för att värma upp materialet först. Det går att skriva med whiteboard- eller tuschpenna på akryl. Akryl tål rengöring med vatten och tvål. Kontaktlim eller epoxy kan användas om materialet ska monteras med annat material.