• white_mdf_a
  • white_mdf_b
  • white_mdf_c
  • white_mdf_d
  • white_mdf_f

Vit MDF

Vit MDF består av en kärna av vanlig MDF med vit målning på bägge sidor.
 

Fakta

Teknisk beteckning: Medium-density fiberboard, vit målning
Vikt: 0,75 g/cm3
Tolerans: +/1 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
6 mm 37,5 kr 87,5 kr 150 kr

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 205×140
6 mm 600 kr

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

MDF är en särskild trätyp som tillverkas av rester från träindustrin, och som sedan blandas med lim. MDF är formstabilt och enkelt att arbeta med, och används därför ofta till modeller och prototyper. Denna MDF har vit målning på båda sidor.

Vit MDF passar inte för utomhusbruk eller i fuktiga miljöer utan efterbehandling. Precis som vanlig MDF är vit MDF enkel att slipa och bearbeta.

Linje- och rastergravering

Vit MDF kan både linje- och rastergraveras. Materialet får en brunaktig färg där det graveras. Linjegravyr görs med skyddsfolie på, medan rastergravyr görs utan skyddsfolie. Detta innebär att materialet färgas omkring det rastergraverade. Ju kraftigare rastergravyren är, desto mer färgas det kringliggande materialet. Se bilden ovan för referens.  

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Undvik brännmärken

Materialet laserskärs som standard med skyddsfolie på fram- och baksidan. Vi kan dock inte utföra rastergravyr med folie på.  

Laserskärning

Ovansida – Eftersom materialet skärs med skyddsfolie på ovansidan som standard gör laserskärningen inga synliga avtryck. Lite rök från skärningen kan eventuellt hitta in under skyddsfolien.

Kanter – Kanterna ser bruna ut och kan färga av sig. Kvarvarande sot kan tas bort genom att torka med en trasa. Märk väl att kanterna inte är vitmålade.

Undersidan – Undersidan skärs också med skyddsfolie som standard, varför det inte heller där kommer att finnas några synliga avtryck från laserskärningen. Lite rök kan eventuellt hitta in under skyddsfolien.

Vid beställning kan du välja till dubbelhäftande tejp, om det utskurna ska monteras på en vägg eller liknande.