• wooden_cardboard_a
  • wooden_cardboard_b
  • wooden_cardboard_c
  • wooden_cardboard_d

Träpapp

Träpapp är vit kartong tillverkad av ren trämassa.

Fakta

Teknisk beteckning: Træpap/Wooden cardboard
Densitet: 0,5 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
1 mm 57 SEK 57 SEK 62 SEK
2 mm 57 SEK 67 SEK 122 SEK
3 mm 57 SEK 101 SEK 184 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är i SEK inkl. moms.

Det finns inga särskilda storlekar i detta material.

Bra att veta

Träpapp används ofta till modeller och höjdmodeller. Det är även fint till visitkort, inbjudningar och liknande. Materialet har synliga fibrer.

Linje- och rastergravering

Det går att utföra både linje- och rastergravering i träpap. Materialet får en mörk färgning där det är graverat. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg.

Undvik brännmärken

Det går att välja till skyddsfolie när du beställer för att undvika de värsta markeringarna från rök och laserskärning. Det går dock inte vid rastergravering.

Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. När du beställer kan du även välja till skyddsfolie för att på så sätt undvika de värsta märkena. Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den på grund av den råa ytan.

Kanter – Kanterna framstår som förhållandevis rena på de tunnaste kanterna. På 3 mm ser kanterna mörka ut och kan färga av sig.

Undersida – Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Gör du en modell är det många som vänder baksidan av materialet inåt så att man inte ser dem.

Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna. Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den på grund av den råa ytan. Du kan även välja till dubbelsidig tejp som gör det möjligt att sätta upp din design på väggen utan att behöva använda skruvar.

Efterbehandling

Det går bra att dekorera med tuschpenna, kulspetspenna och liknande på träpapp. Testa försiktigt innan du börjar med ett stort projekt.