• bamboo_a
  • bamboo_b
  • bamboo_c
  • bamboo_d
  • bamboo_e

Bambu

Bambu används ofta till kreativa projekt så som bordsskivor, hyllor, lådor och mycket mer. Små detaljer fungerar inte så bra att skära ut i bambu då lasern lätt bränner sönder materialet. Det händer att lasern inte skär igenom materialet på alla ställen. Det beror på limmet som används. I dessa fall går det dock att försiktigt trycka ut delarna.

Fakta

Teknisk beteckning: Stavlimet bambus
Vikt: 7 g/cm3
Tolerans: + / – 10%

I lager med möjlighet till leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
10 mm 125 SEK 365 SEK 485 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244 x 122
10 mm 2325 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Linje- och rastergravering

Det går att utföra både linje- och rastergravering i bambu. Materialet får en mörk färgning vid graveringen. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg.

Undvik brännmärken

Det går att välja till skyddsfolie när du beställer för att undvika de värsta markeringarna från rök och laserskärning. Det går dock inte vid rastergravering.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Detta kan tas bort med lätt slipning. Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning.

Undersida –  Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna.

 

Efterbehandling

Bambu kan efterbehandlas med olja så att det får en fin lyster. Det kan även lackeras för extra styrka.