• grey_cardboard_a
  • grey_cardboard_b
  • grey_cardboard_c
  • grey_cardboard_d
  • grey_cardboard_f

Gråpapp

Grå bokbindarpapp tillverkad av 100 procent återvunnet papper. Laminerad kvalitet med extra bra styvhet och enfärgad ovan- och undersida.

Fakta

Teknisk beteckning: Grey cardboard
Vikt: 0,615 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet till leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
1 mm 57 SEK 57 SEK 64 SEK
2 mm 57 SEK 57 SEK kr 76 SEK
3 mm 57 SEK 71 SEK 129 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är i SEK inkl. moms

Det finns tyvärr inga specialstorlekar i detta material.

Bra att veta

Materialet passar för inomhusskyltar, modeller, inbjudningar, prototyper och mycket mer.

Materialet framstår som rått och obehandlat. Ytan kan variera lite från ark till ark, och mellan de olika tjocklekarna då materialet är tillverkat av återvunnet papper.

Linje- och rastergravering

Det går att utföra både linje- och rastergravering i gråpapp. Materialet får en mörk färgning där det är graverat. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg.

Undvik brännmärken

Det går att välja till skyddsfolie när du beställer för att undvika de värsta markeringarna från rök och laserskärning. Det går dock inte vid rastergravering.

Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den på grund av den råa ytan.

 

 

 

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. När du beställer kan du även välja till skyddsfolie för att på så sätt undvika de värsta märkena. Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den på grund av den råa ytan.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Det går att ta bort genom att torka av med en trasa. Ju tjockare material, desto mer sotig blir kanten.

Undersida – Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Om det syns i den slutliga produkten kan du oftast ta bort det med en torr trasa. Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna. Tänk på att klister från folien kan orsaka att fibrerna lyfter sig när du tar av den på grund av den råa ytan.

Du kan även välja till dubbelsidig tejp som gör det möjligt att sätta upp din design på väggen utan att behöva använda skruvar.

Efterbehandling

Det går bra att dekorera med tuschpenna, kulspetspenna och liknande på gråpapp. Den råa ytan gör dock att våta pennor sugs upp av materialet och kan flyta ut lite i kanterna. Testa försiktigt innan du börjar med ett stort projekt.