• birch_plywood_interior_a
  • birch_plywood_interior_b
  • birch_plywood_interior_c
  • birch_plywood_interior_d
  • birch_plywood_interior_e

Björkplywood

Vi har björkplywood i kvalitet S/B eller S/S, vilket är plywood av väldigt hög kvalitet. Skivan har minst en sida som är fri från punktkvistar. Interiörlim används mellan fanerlagren.

Fakta

Teknisk beteckning: Birch plywood
Vikt: 0,7 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
3 mm 57 SEK 133 SEK 242 SEK
4 mm 150 SEK 235 SEK 350 SEK
6 mm 57 SEK 207 SEK 376 SEK
9 mm 165 SEK 350 SEK 550 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 152×152
3 mm 878 SEK
4 mm 995 SEK
6 mm 1363 SEK
9 mm 1660 SEK
15 mm 2520 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Materialet är uppbyggt av många lager björkfaner och är väldigt starkt och har en nästan helt jämn och felfri yta. Den här sortens björkplywood limmas med interiörlim mellan fanerlagren, vilket innebär att kanterna inte blir riktigt lika sotiga efter laserskärning som när man använder björkplywood med exteriörlim. Vid 3 mm tjocklek kan den förekomma ojämnheter på den ena sidan.

Linje- och rastergravering

Björkplywood kan både linje- och rastergraveras. Materialet får en mörkare ton precis vid graveringen. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg. Färgen på graveringen och träet kan variera mellan olika plywoodskivor.

Vid kraftig linje- och rastergravering kan det förekomma färgning runt det graverade området. Framför allt vid rastergravering. Detta kan tas bort med lätt slipning.

Rastergravering är inte möjligt i storlekar över A1.

Undvik brännmärken

Väljer du till skyddsfolie på ovan- och undersidan av skivan när du beställer, kan du undvika de värsta sot- och brännmärkena från lasern. Det går dock inte vid rastergravering.

 

 

Åderriktning på trä

Om du föredrar en viss åderriktning i träet och i din design får du väldigt gärna berätta det för oss genom att göra en pil i din fil som visar hur vi ska vända skivan. Berätta gärna i kommentarsfältet när du beställer ifall du har särskilda preferenser.

Endast möjligt för A-storlekarna.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Färgen blir kraftigare ju tjockare materialet är. Detta kan tas bort med lätt slipning. Du kan välja till skyddsfolie vid beställning för att slippa de värsta märkena från laserskärningen.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning. Ju tjockare material, desto mer sotig blir kanten. Vid mycket tjocka material, över 15 mm, kan det förekomma att delar av de innersta lagren försvinner.

Undersida –  Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Om spåren syns i den slutliga produkten kan den slipas eller målas. Du kan även välja till dubbelsidig tejp som gör det möjligt att sätta upp designen på väggen utan att behöva använda skruvar.

Efterbehandling

Björkplywood kan användas obehandlad, men bör oljas eller lackas för att försegla och skydda ytan.