• white_cardboard_a
  • white_cardboard_c
  • white_cardboard_d

Skyltkartong

Klassisk vit skyltkartong med vit, slät yta.

Fakta

Teknisk beteckning: Skiltekarton/Serimatt cardboard
Densitet: 0,62 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
0.5 mm 57 SEK 57 SEK 64 SEK
1 mm 57 SEK 57 SEK 96 SEK
2 mm 57 SEK 57 SEK 103 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är i SEK inkl. moms.

Det finns inga särskilda storlekar i detta material.

Bra att veta

Passar inomhuskyltar, modeller, inbjudningar, prototyper och mycket mer.

Linje- och rastergravering

Det går att utföra både linje- och rastergravering i skyltkartong. Materialet får en mörk färgning där det är graverat. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg. Vi rekommenderar dock inte rastergravering i 0,5 och 1 mm då det nästan motsvarar genomskärning.

Undvik brännmärken

Det går att välja till skyddsfolie när du beställer för att undvika de värsta markeringarna från rök och laserskärning. Folien ska helst tas bort när du har fått tillbaka din färdiga design då det har en tendens att “bränna” fast om det dröjer för länge. Skyddande folie är dock inte möjligt vid rastergravering.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Detta kan delvis göras med en lätt fuktad trasa. Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna. Folien ska helst tas bort när du har fått din färdiga design då det har en tendens att “bränna” fast om det dröjer för länge.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Det går att ta bort genom att torka av med en trasa. Ju tjockare material, desto mer sotig blir kanten.

Undersida – Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Om botten syns i den slutliga produkten kan du oftast ta bort det med en lätt fuktig trasa. Alternativt kan du vid beställning välja till en skyddande folie för att undvika de värsta markeringarna. Folien ska helst tas bort när du har fått tillbaka din färdiga design då det har en tendens att “bränna” fast om det dröjer för länge.

Efterbehandling

Det går bra att dekorera med tuschpenna, kulspetspenna och liknande på skyltkartong. Den släta ytan gör dock att alla pennor inte fastnar lika bra. Testa försiktigt innan du börjar med ett stort projekt.