• polycarbonate_a
  • polycarbonate_b
  • polycarbonate_c
  • polycarbonate_d

Polykarbonat

Polykarbonat är en slagfast, klar plast med glansig yta.

Fakta

Teknisk beteckning: Polykarbonat
Vikt: 1,2 g/cm3
Tolerans: +/-5%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
1 mm 57 SEK 83 SEK 152 SEK
3 mm 57 SEK 171 SEK 311 SEK

Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar.

Tjocklek 200×125 200×100
1 mm 552 SEK
3 mm 846 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Polykarbonat är särskilt lämpat för mallar och projekt där materialet ska vara robust. Polykarbonat passar dock inte för projekt där det ska ingå i ett dekorativt sammanhang, då det färgas i hög grad av laserskärningen.

Polykarbonat används ofta till rutor, skyddsglas, skyltar m.m. och lämpar sig också väl för stenciler. Om stencilen ska användas med roller eller svamp är 1 mm polykarbonat att föredra.

Kom ihåg att kanterna får en gul/brun färg efter laserskärningen och att materialet inte ser vackert ut i sig själv. Torka av med en fuktig trasa för att ta bort eventuella sotrester innan du lägger objektet mot en ren yta.

Linje- och rastergravering

Polykarbonat kan både linje- och rastergraveras. Det ska dock inte användas i dekorativt syfte, då polykarbonat får en gul/brun färg efter graveringen. Vid kraftig linje- och rastergravering förekommer färgning omkring det graverade.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.

Laserskärning

Ovansida – Som standard läggs en skyddsfolie på ovansidan innan vi laserskär i materialet. Då kommer det inte att synas spår efter laserskärningen.

Kanter – Kanterna framstår som gula/mörka och kan färga av sig.

Undersida – Vi lägger en skyddsfolie på undersidan som standard innan laserskärningen. Därför finns det inte några synliga märken på undersidan. Dock kan rök tränga in under folien, men detta tas enkelt bort med en trasa.