• veenered_mdf_black_oak_a
  • veenered_mdf_black_oak_b
  • veenered_mdf_black_oak_c
  • veenered_mdf_black_oak_d

Fanerad MDF, svart ek

Fanerad MDF, svart ek, består av en kärna av vanlig MDF och ett pålimmat lager av svart ekfaner på den ena sidan.
 

Fakta

Teknisk beteckning: Veenered MDF, black oak
Vikt: 0,75 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet för leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
6 mm 122 SEK 441 SEK 735 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244×122
6 mm 2353 SEK
16 mm 3864 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

MDF är en särskild trätyp som tillverkas av rester från träindustrin, och som sedan blandas med lim. MDF är formstabilt och enkelt att arbeta med, och används därför ofta till modeller och prototyper.

Fanerad MDF, svart ek, består av en kärna av vanlig MDF och ett pålimmat lager av svart ekfaner på den ena sidan. På den motsatta sidan finns det antingen en motsvarande svart ekfaner pålimmad eller faner av enklare kvalitet.

Fanerad MDF passar inte för utomhusbruk eller i fuktiga miljöer utan efterbehandling. Precis som vanlig MDF är fanerad MDF enkel att slipa och bearbeta.

Linje- och rastergravering

MDF-faner svart ek kan både linje- och rastergraveras. Materialet får en mörkare nyans där det graveras. Ju kraftigare gravyr, desto mörkare färg. Gravyrens färg kan variera från skiva till skiva, vilket även gäller träets färg.

Vid kraftig linje- och rastergravering kan det förekomma missfärgning omkring det graverade. Särskilt vid rastergravering. Detta är dock lätt att ta bort genom att slipa.

Rastergravering är inte tillgängligt på storlekar över A1.
 
 

Åderriktning på trä

Om du föredrar en viss åderriktning i träet och i din design får du väldigt gärna berätta det för oss genom att göra en pil i din fil som visar hur vi ska vända skivan. Berätta gärna i kommentarsfältet när du beställer ifall du har särskilda preferenser.

Endast möjligt för A-storlekarna.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret blir det en svag mörk färgning av träet. Detta kan undvikas genom att lägga på skyddsfolie innan man skär. Folien kan läggas till vid beställning.

Kanter – Kanterna blir mörka och kan färga av sig. Kvarvarande sot kan torkas av med en lätt fuktad trasa, men kanterna förblir dock mörka.

Undersida – Vi lägger som standard en folie på undersidan innan vi skär. Därför syns inga tydliga brännmärken på undersidan. Eventuellt kan lite rök ta sig in under folien, men sådana märken går i så fall lätt att ta bort med fint sandpapper. Det finns också möjlighet att välja att få dubbelhäftande tejp monterad, om det utskurna ska monteras på en vägg eller liknande.

Efterbehandling

MDF med ekfaner kan målas, precis som vanlig MDF, men oftast vill man låta det vara obehandlat och bara lacka det för att skydda ytan.