• birch_plywood_exterior_a
  • birch_plywood_exterior_b
  • birch_plywood_exterior_c

Björkplywood, exteriör

Vi har björkplywood i kvalitet S/B eller S/S, vilket är plywood av väldigt hög kvalitet. Skivan har minst en sida som är fri från punktkvistar.

 

Fakta

Teknisk beteckning: Birch plywood
Vikt: 0,7 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet till leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
4 mm 155 SEK 220 SEK 300 SEK
6,5 mm 170 SEK 270 SEK 380 SEK
9 mm 530 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 122 x 122 250 x 125
4 mm 1055SEK
6,5 mm 1460 SEK
9 mm 1840 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Björkplywood är uppbyggt av många lager björkfaner och är väldigt starkt och har nästan en helt jämn och felfri yta. På grund av alla lager och allt lim, passar björkplywood inte till detaljrika produkter tjockare än 4 mm. Som tumregel bör det vara materialets tjocklek mellan skärlinjerna.

Björkplywood har många olika användningsområden. Materialet passar bra för arkitektmodeller, smycken, skyltar och konstverk.

Linje- och rastergravering

Björkplywood kan både linje- och rastergraveras. Materialet får en mörkare ton precis vid graveringen. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg. Färgen på graveringen och träet kan variera mellan olika plywoodskivor.

Vid kraftig linje- och rastergravering kan det förekomma färgning runt det graverade området. Framför allt vid rastergravering. Detta kan tas bort med lätt slipning.

Rastergravering är inte möjligt i storlekar över A1.

Undvik brännmärken

Väljer du till skyddsfolie på ovan- och undersidan av skivan när du beställer, kan du undvika de värsta sot- och brännmärkena från lasern. Det går dock inte vid rastergravering.

 

Åderriktning på trä

Om du föredrar en viss åderriktning i träet och i din design får du väldigt gärna berätta det för oss genom att göra en pil i din fil som visar hur vi ska vända skivan. Berätta gärna i kommentarsfältet när du beställer ifall du har särskilda preferenser.

Endast möjligt för A-storlekarna.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Färgen blir kraftigare ju tjockare materialet är. Detta kan tas bort med lätt slipning. Du kan välja till skyddsfolie vid beställning för att slippa de värsta märkena från laserskärningen.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning. Ju tjockare material, desto mer sotig blir kanten. Vid mycket tjocka material, över 15 mm, kan det förekomma att delar av de innersta lagren försvinner.

Undersida –  Det kommer att finnas spår av rök och underlaget som materialet skärs på. Om spåren syns i den slutliga produkten kan den slipas eller målas. Du kan även välja till dubbelsidig tejp som gör det möjligt att sätta upp designen på väggen utan att behöva använda skruvar.

Efterbehandling

Björkplywood kan användas obehandlad, men bör oljas eller lackas för att försegla och skydda ytan.