• oak_veenered_plywood_a
  • oak_veenered_plywood_b
  • oak_veenered_plywood_c
  • oak_veenered_plywood_d

Ekfanerad plywood

Plywood med knivskuren, dekorativ faner på ena sidan. Den motsatta sidan framstår som lite grov så två spegelvända stycken kan eventuellt limmas samman efter laserskärning om en jämn yta önskas på båda sidorna.

Fakta

Teknisk beteckning: Veenered plywood
Densitet: 0,6 g/cm3
Tolerans: +/- 10%

I lager med möjlighet till leverans samma dag.

Tjocklek A4 A2 A1
4 mm 55 SEK 140 SEK 230 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244×122
4 mm 1230 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.


Bra att veta

Plywood används ofta till Arkitektmodeller, smycken, modellflygplan och möbler.

Linje- och rastergravering

Ekfanerad plywood kan både linje- och rastergraveras. Rastergravering är inte möjligt i storlekar över A1. Materialet får en mörkare ton precis vid graveringen. Ju kraftigare gravering, desto mörkare färg.

Vid kraftig linje- och rastergravering kan det förekomma färgning runt det graverade området. Framför allt vid rastergravering. Detta kan tas bort med lätt slipning.

Faneren är cirka 0,5 mm tjock. Tänk på att kraftig linje- och rastergravering kan orsaka att man kommer ända ned till plywooden. Man bör därför välja en lätt eller medelkraftig gravering om man vill gravera ytan.

Undvik brännmärken

Väljer du till skyddsfolie på ovan- och undersidan av skivan när du beställer, kan du undvika de värsta sot- och brännmärkena från lasern. Det går dock inte vid rastergravering.

 

 

Åderriktning på trä

Om du har önskemål vad gäller åderriktningen i träet och i din design får du väldigt gärna berätta det för oss genom att göra en pil i din fil som visar hur vi ska vända skivan. Berätta gärna i kommentarsfältet när du beställer ifall du har särskilda preferenser.

Endast möjligt för A-storlekarna.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret kommer det att synas en svag, mörk färgning av träet. Vi kan dock förhindra det genom att lägga på en skyddsfolie innan laserskärning. Det kan du välja till när du beställer. Tänk dock på att ta bort den när du tar emot din färdiga produkt.

Kanter – Kanterna framstår som bruna och kan färga av sig. Detta kan tas bort genom att torka av med en mjuk trasa eller en lätt slipning. Ju tjockare material, desto mörkare kanter.

Undersida – Undersidan är inte alltid fanerad och kan alltså framstå som rå. Det kommer att synas en färgning på undersidan efter laserskärning. Vanligtvis ett hexagonmönster efter underlaget som den skärs på. Skyddsfolie kan dock förhindra det mesta av det här och går bra att välja till vid beställning. Tänk dock på att ta bort den när du tar emot din färdiga produkt.

Efterbehandling

Ekfanerad plywood kan målas men oftast behålls den obehandlad, oljad eller lackad för att skydda ytan.