• osb_a
  • osb_b
  • osb_c
  • osb_d
  • osb_f

OSB

OSB (Oriented Strand Board) är en träbaserad produkt som från början utvecklades för användning vid byggen och liknande. OSB framställs av en blandning av lim och träflisor som pressas samman under tryck och värme.

Fakta

Teknisk beteckning: Oriented Strand Board
Densitet: 6 g/cm3
Tolerans: +/- 10 %

Leverans från 1–5 dagar

Tjocklek 244 x 120
9 mm 625 SEK
12 mm 885 SEK
15 mm 1105 SEK
18 mm 1390 SEK

Alla storlekar är i cm. Alla priser är inkl. moms.

Det finns inga A-storlekar i detta material.

Bra att veta

OSB är en träbaserad produkt som från början utvecklades för användning vid byggen och liknande. Materialet används även ofta i kreativa möbel- eller inredningsprojekt.

Linje- och rastergravering

Materialet kan linjegraveras. Materialet får en mörkare ton där det linjegraveras.

Undvik brännmärken

Skyddsfolie på fram- och/eller baksida finns som tillval vid beställningen. Med denna undviker man de värsta sot- och brännmärkena från lasern.

Laserskärning

Ovansida – Längs skärspåret färgas träet mörkt. Detta kan undvikas genom att lägga på folie innan man skär. Folie kan väljas till vid beställning.

Kanter – Kanterna blir bruna och kan färga av sig. Kvarvarande sot kan torkas av med en lätt fuktad trasa, men kanterna förblir dock mörka. De mörka kanterna kan slipas bort. Kom ihåg att ju tjockare OSB-skiva, desto mörkare kanter.

Undersida – Undersidan får en viss avfärgning under skärningen. Vanligtvis framträder denna i ett hexagonmönster, beroende på det underlag som skivan skärs på. Skyddsfolie som skyddar mot det mesta av detta går att välja till vid beställning.